25 Eyl 2013

Beethoven Çorbayı Neden Fırlattı? (Kitap)

Rus klasikleri üzerine yoğunlaşmış biri olarak genel klasik müzikten ayrı kaldığımı düşünmüyorsunuz herhalde :)

Stilimi geliştirmem adına bir bilirkişinin bana önerdiği ve keyifle okuduğum bir kitaptan herkesi haberdar etmek istedim:

'Beethoven Çorbayı Neden Fırlattı?'

Fırlatılan aslında bir çorba değil, sulu bir et yemeği.. Ama kitabın esprili dilini anlamak adına, kitabın adı bile oldukça güzel bir gösterge. Akıcı dilin, esprilere bezenmiş bilgilerin ve komik çizimler ile süslenmiş sayfaların size çok keyif vereceği düşüncesindeyim.

Yazarımız Steven Isserlis. Pan yayınlarından çıkmış.

Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Brahms ve Stravinsky sıralaması ile anlatılan bestecilerin hayatları, bilinmeyen yönleri, müzikleri ve eserleri okadar basit ve esprili dille anlatılıyor ki....Asıl hedef gençlere ve çocuklara klasik müziği sevdirmek ve öğretmek. Ama birçok klasik müziğe uzak kalmış yetişkin içinde bence gayet güzel bir başlangıç....

Tavsiye edilir..

2 yorum:

  1. Melda hanım tavsiyenizi tutacagım. Steven Isserlis'in kitabını klasik Batı Müzigi seven 16 yaşındaki komşuma hediye edeceğim. Ayın 10 nunda Güher Süher kardeşlerin muhteşem konserindeydim.Borusan eşliğinde Mendelssohn iki piano için konçertosunu seslendirdiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar..:) kitabı komşunuza hediye alabildiniz mi? tepkisini merak ediyorum, benimlede paylaşırsanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil