18 Ara 2020

Fındıkkıran Balesi - Çocuk kitabı ve video önerisi

Yeni yıl ruhuna bu sene her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu kesin. Zor geçen bir senenin ardından, evlerimizde küçük gruplar halinde gireceğimiz bir yeni yıl gecesi bizi beklerken, 2021'den ümitler çok yüksek. 

Aylardır evlerimizde kapanmış, dünyanın sağlığına tekrar kavuşmasını bekliyoruz. Bir de işin içinde oyalanması gereken çocuklar var ise, zamanın pek su gibi akmadığı kesin. Bu noktada size yıllar önce yazdığım, tam yılbaşı zamanı izlenmesi ve okunması gereken bir eseri hatırlatmak istedim. 

Çaykovski'nin 'Fındıkkıran' Balesi.. 

Noel ağacının önünde başlayan muhteşem sahnede görülen rengarenk yeni yıl dekorasyonları, balosu ve fındıkkıran askerleri ile sizi bir anda etkisi altına alan hikaye, kısa bir süre içinde hayal dünyasına geçiş yaparak sizi periler ve prensesler ile zenginleşmiş muhteşem melodiler dünyasına sokuyor. Konusunu okumak isterseniz, Çaykovski'nin ismi altında blogumdan ulaşabilirsiniz. İzlemek isterseniz, muhteşem bir kayıt buldum. Sizlere de tavsiyem budur.

 


Gelelim çocuklara baleyi sevdirmenin güzel bir yolu olan eseri onlara okumaya... Bir kitap tavsiyem var. Tan Sağtürk Akademinin önderliğinde basılan 'Ada Bale Gösterisinde : Fındıkkıran' hem görselleri, hem hikayenin basit anlatımı, hem de CD desteği ile çocuklara Çaykovski'nin dünyasının kapılarını aralamaya birebir bir başlangıç kitabı. Bu kitabın Uyuyan Güzel gibi diğer devam kitapları da mevcut.
Mutlu ve sağlık dolu bir sene diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder